Oct 29, 2008

kembali mencari sinar..

Lama benar ditinggalkan laman ini tanpa sebarang wacana buat sajian pemikiran. Sejak dari imtihan hinggalah hari ini, pelbagai perkara berlaku. Suka, duka, helaian tawa, esakan tangisan.. semuanya bercampur dalam satu ramuan menghasilkan selauk kehidupan. Biar apa pun yang berlaku, biarlah ia dikembalikan semula kepada yang Maha Berhak. Dialah sebaik-baik perancang. Tiada daya upayaku melainkan dengan kekuatan dariNya (La hau la wa la quwwata illa billah~)

Insya-Allah saya akan berkongsi mana yang perlu buat pengajaran kita semua. Tapi bukan sekarang....biarlah ia menjadi tenang terlebih dulu. Biarlah hujan terus turun membanjiri tanah, biar ia membawa lalu segala kekotoran dan sisa daki yang membukit.

Tapi saya tak akan jadikan posting kali ini sebagai suatu yang sia-sia. Sepanjang study week yang lepas, sebelum kami menghadapi imtihan, saya merajinkan diri bertandang ke 'rumah' beberapa sahabat. Sesuai sangat untuk tatapan semua. Jom klik~

Muslimah dan Gambar

Bisikan Hati Muslimah Solehah

Only for Muslim Women

Bersama Meraih Impian Syahadah

Zawaj yang Diberkahi

Cinta Bersulam Redha

Tadabbur al-Fatihah

Jika perasan, kebanyakan daripada link ini semua khusus ditujukan buat muslimah. Entah kenapa hati ini begitu teringin untuk berkongsi semua ni di sini. Mungkin kerana ramai sahabiah dan sahabat yang mula menjinak-jinakkan diri ke alam pertunangan dan perkahwinan. Ada juga yang memandai-mandai mewujudkan perhubungan dengan mereka yang bukan mahram. Mungkin ini boleh dijadikan sebagai panduan dan pengubat hati.

Ingatkan diri ini, manusia tidak layak dijadikan sandaran dan menyerahkan urusan kepada mereka.

Sibukkan diri ini dengan membaiki aib sendiri daripada aib orang lain.

p/s: dah sebulan berlalu, baru hari ini saya sah berdaftar sebagai pengundi..wee~ lepas ni boleh balik mengundi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...